Bygga pool med betong - Betongarbeten24

Bygga pool med betong - Betongarbeten24

Bygga pool med betong

Att bygga pool med hjälp av betong

Först läggs en ram utav trä på marken där poolen är bestämd att vara för att sedan fyllas in av cellplast. När cellplasten är på plats och säkrad läggs armeringsjärn ovanpå för att tillge en stabil grund för poolgolvet. Sedan hälls betongen ovanpå först ut med kanterna och sen fyllas i med resten tills hela poolgolvet är ifyllt med betong.

Därefter jämnas ytan ut med skrapor för att få en så jämn och slät yta som möjligt. När betongen har stelnat så pass mycket att det går att stå på den ytbehandlas betongen och slipas för att få den där extra släta skicket. Efter ytbehandlingen ska betongen hållas våt från tre dagar upp till en vecka innan den kan slipas och fortsätta bygget med väggarna för poolen.

Gjuta bottenplatta till pool

Synonymer till pool

  • simbassäng, swimmingpool, bassäng

Wikipedia information om Bassäng

Bassäng Bassäng (franska bassin, bäcken, ytterst av latin eller bacca, vattenfat) eller pool är en större, öppen vattenbehållare, till exempel i form av en simbassäng eller hamnbassäng. Swimmingpool syftar vanligtvis på en privatägd pool.Simbassänger används för bad och simning, i exempelvis badhus, såsom simhallar, och utomhusbad. Allmänna simbassänger är vanligtvis 50 eller 25 meter långa, medan privata swimmingpooler i villaträdgårdar normalt är mindre. I Olympiska spelen och andra tävlingar för simning används särskilda olympiska mått för bassängens storlek. Bassänger kan innehålla klor för att hålla bassängerna rena. För tillverkning av swimmingpooler används vanligen material som glasfiber, polyeten och metallbeläggning i form av varmgalvaniserat stål.