Vad är betonghåltagning? - Betongarbeten24

Vad är betonghåltagning - Betongarbeten24

Att göra betonghåltagning

När behöver man utföra en betonghåltagning?

Betonghåltagning innebär att man gör hål i betongen efter gjutning med diamentverktyg. Metoden används för VVS- och elinstallationer, sömborrning och borrning för räcken och belysningsstolpar. Man kan även ta bort sådana saker som stora betongbalkar och andra typer av stöd i betong. Betonghåltagningen kan vara nödvändig i samband med en ombyggnation eller renovering. Det kan exempelvis röra sig om att man vill uppnå en mer öppen planlösning i sitt hem, då kan det vara en bra idé att ta hjälp med att göra ett hål mellan två rum.

Hur går betongborrning till?

När vi arbetar med större projekt och konstruktioner använder vi oss ofta av en robot som utför arbetet. Arbetet har med tiden blivit allt mer automatiserat vilket är något som vi är väldigt stolta över. En anledning till detta är att arbetet blir mer skonsamt för våra medarbetare som hanterar rivning av betong. När istället en robot göra arbetet slipper våra medarbetare en arbetsbörda som kan tära och slita ut på kroppen.

Med våra robotar kan vi få många olika typer av arbeten utförda. Robotarna kan bland annat bila upp konstruktioner i betong, klippa i betong och använda olika typer av verktyg för att demolera och riva betong.

Vad kostar betonghåltagning?

Kostnaden för en betonghåltagning kan skilja sig beroende på projektets mål och omfattning. Tack vare vår långa erfarenhet inom betonghåltagning garanterar vi ett väl utfört arbete till ett bra pris. Skicka gärna in en offertförfrågan så återkommer vi inom kort med ett prisförslag.

 

Hur utförs betonghåltagning när det är armerat?

Vid håltagningar i betong finns det flera olika metoder som kan användas. Vid håltagningar i betong som är armerad kan man exempelvis använda sig av en betongsågning eller diamantborrning.

Metoder för håltagning i armerad betong

Det finns många olika typer av håltagningar som kan göras i betong med allt från mindre hål för dragning av sådant som el och VVS-rör till att man vill göra en öppning i en vägg exempelvis för att få plats med en dörr eller ett fönster. Vid vissa fall kan håltagningarna vara i samband med en renovering, men även vid ett nybygge behövs många olika typer av håltagningar i betong.

När vi gör håltagningar i betong som är armerad gör vi ibland betongsågningar. Det kan exempelvis vara för att man vill öppna upp mellan trå rum i ett hus och måste göra en öppning i en armerad vägg. Vid håltagning i armerad betong kan alltså även diamantborrningar utföras. Diamanten i borren har en sådan hårdhet att de allra flesta material kan borras i.

Vi gör diamantborrningar i material som har diametrar från 10 millimeter upp till 1000 millimeter. Oavsett vilken typ av håltagning i betong som det rör sig om så använder vi effektiva maskiner som gör håltagningen smidig och effektiv. Vi ser även till att den plats där vi arbetar lämnas i ett bra skick och håller rent efter oss.

SBS Team Ab - Betonghåltagning och rivning - Rekrytering

Synonymer till borra

  • göra hål, drilla, sticka, perforera; tränga in djupt, pressa in

Wikipedia information om Borrning

Borrning Borrning är en skärande bearbetning som använder en borr för att ta upp eller förstora ett hål med cirkulärt tvärsnitt i fasta material. Borret är ett roterande skärverktyg, ofta med flera skärande eggar. Borret som roterar med en hastighet av några hundra till flera tusen varv per minut trycks mot arbetsstycket. Detta tvingar den skärande eggen mot arbetsstycket, som skär av spån ur hålet när det borras upp. Med olika typer av borrar och borrmaskiner kan man borra hål i de flesta material med en diameter från delar av millimeter till flera meter.