Gjuta husgrund - Betongarbeten24

Gjuta husgrund - Betongarbeten24

Gjuta husgrund

Går du i tankar om att gjuta hus? Vi kan allt om husgjutning och har skickliga arbetare som kan hjälpa dig med att gjuta husgrund.

Hur det går till

För att få en stabil och stadig grund används cellplastgrund. Cellplastgrund isolerar väldigt bra och får med formsidor som man kan enkelt hälla över betong ovanpå. Som underlag använder man rent singel då de inte suger upp vätska, underlaget ska även vara väl kompilerat.

Armeringsjärn läggs ovanpå cellplastgrunden för att stabilisera alla rör, ledningar och grunden.

Sen är det dags för betongen att hällas på, detta görs först ut till kanterna och hörnen för att täcka alla eventuella hål och slippa att bubblor bildas. när betongen har lagt sig och torkar ska den ytbehandlas för att uppnå ett mjukt lager. Efter ytbehandlingen är klar ska betongen vattnas och ska helst hållas våt en vecka, allra minst tre dagar.

Att gjuta husgrund för passivhus

Istället för cellplastgrund används grundelementblocket Isolerblock Exakt. För de har en cellplast kärna som fullständigt bryter köldbryggan, som ger den mest optimala isoleringen för bostaden. Utöver att grunden är olika är resterande steg likadant som att gjuta vanlig husgrund

Björn bygger bo, Avsnitt 1 - Gjutning av grunden

Synonymer till grund

  • grundkonstruktion, botten, underbyggnad, bas, grundval, underlag; fundament, fot, sockel; mark, terräng

Wikipedia information om Grund_(arkitektur)

Grund (arkitektur) Grund (husgrund eller fundament) är den del av en byggnad som står mot markytan. Exempel på olika typer av husgrund är krypgrund, källare, plintgrund eller platta på mark.